Партньор на Проватон
 6 стъпки за изграждане на фитнес рутина, която да не нарушавате

6 стъпки за изграждане на фитнес рутина, която да не нарушавате

Сподели в

Запазването на фитнес навиците и превръщането им в неизменна рутина е нещо, с което много хора не могат да се справят. За да се постигат резултати в отслабването и стягането на фигурата е нужно да сме наистина постоянни. Именно това е най-трудната част. Тя е по-трудна дори от изпълнението на самите упражнения. Изисква се воля и самоконтрол, които понякога ни убягват.

Какво можете да направите, за да успеете да спазвате фитнес режим задълго и да не се отказвате от здравословното движение, от което имате нужда?

Отървете се от вината незабавно

Изпитването на вина е една голяма пречка да се спазва рутина. Всеки, който започва диета за отслабване и упражнения или тренировки знае колко трудно е да се откажеш от някои любими лакомства, които те карат да се чувстваш щастлив. Повечето хора, които си позволяват да нарушават диетата си от време на време изпитват вина, че са го направили, чувстват се като провалили се и не спират да се мерят на кантара. Когато сме по-снизходителни и мили към себе си е по-малко вероятно да претърпим неуспехи, които освен това да приемем по-тежко и болезнено.

Затова, за да успеете да спазвате фитнес рутината си и да не се отказвате от нея след първия месец, спрете да се самообвинявате, когато допускате грешки.

Измислете си система за награждаване

Дресирайте търпението си. Награждавайте се след успешна тренировка. Ходете на маникюр или пък си подарявайте йога сесия за релаксация на тялото и духа. Веднъж в седмицата можете да си позволите и кубче шоколад, с който да отпразнувате победата над килограмите. С времето самите тренировки ще станат вашата награда и ще ставате все по-мотивирани и по-стриктни към тях.

Наклонете резултатите в своя полза

Ако винаги гледате нещата откъм негативната им страна, бързо ще изгубите интерес към полагането на усилия за красива и здрава фигура. Ето защо е важно да се опитвате да фаворизирате постигнатото вместо да се отчайвате от това, че стрелката на кантара не е помръдвала известно време. Знайте, че застоят в теглото е напълно нормален феномен и че изисква време и постоянство нещата да тръгнат отново в посоката, в която искате. Важно е да не спирате да се опитвате.

Снимка: iStock

Излъжете себе си

Ако това ще ви мотивира, направете го за ваше добро. Подлъжете се да отидете в салона. Психологът Санди Джой Уестън, автор на книгата „My 30-Day Reset Journal“ споделя в интервю пред realsimple.com, че е чула за историята на една жена, която нарочно държала несесера си с гримове в шкафчето си във фитнеса. Така всяка сутрин трябвало задължително да отиде до залата, за да може след това да посрещне ежедневните си работни ангажименти с красив грим на лицето. Ако ви е наистина трудно да спазвате фитнес режим, измислете начин да излъжете себе си да го правите.

Открийте съмишленици

Понякога приятелите и близките ни ни пречат да успеем да останем верни на диетата или упражненията си. Затова е важно да открием подходящо обкръжение, което да е на наша вълна и което се опитва да постигне сходни до нашите цели.

Правете нещо, което ви е забавно

Ако фитнесът не е вашата любима тренировка и този вид спортуване тотално противоречи на вкуса ви, открийте нещо друго, което да ви е приятно и което да не правите по задължение. Така със сигурност няма да се откажете преди да постигнете резултат.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *