Партньор на Проватон
 Бранимир Балачев: Градоустройството на Варна не е политически въпрос. Трябва експертен дебат

Бранимир Балачев: Градоустройството на Варна не е политически въпрос. Трябва експертен дебат

Сподели в

Община Варна стриктно изпълнява нормативната уредба по повод строежите в града и не може да си позволи да не се съобрази със съдебни решения, свързани с претенциите на собственици на реституирани имоти, каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” адвокат Бранимир Балачев, който е председател на групата общински съветници от ГЕРБ в местния парламент. Той коментира:

“Да, има проблеми. Има обекти, които бяха реституирани „на парче” в периода между 1992 и 1995 година. Оттам произтичат и неуредиците със застрояването в Морската градина и превръщането на една част от нея в урбанизирана територия, както и проблема със строежите в района на Паметника на Българо-Съветската дружба.”

Бранимир Балачев призова гражданите да подават сигнали в общината или РДНСК, ако смятат, ме има нарушения, свързани със строежите и каза, че:

“Има парцели, при които, с цел незастрояване, общината е правила мълчалив и писмен отказ във връзка с някои имоти. За съжаление обаче тези откази са падали в съда.”

Бранимир Балачев подчерта, че в срещата, която ще се проведе на 17 февруари по повод строежите във Варна, могат да участват не само политически партии, но и експерти, общински съветници и граждани, свързани по някакъв начин с темата и подчерта:

“В устройството на града няма политика! Винаги сме мислили за този проблем като за дебат на експертно ниво.”

Бюджетът на община Варна за тази година е почти половин милиард лева, напомни Бранимир Балачев, който е и председател на ПК „Финанси и бюджет” в Общинския съвет. Според него, този бюджет дава възможност за адекватно изпълнение на социалната програма на община и за това да бъдат завишени средствата в традиционно приоритетни области, каквито са образование и здравеопазване.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *