Партньор на Проватон
 Кметът Иван Портних показа как върви изграждането на многофункционалната зала в Първа ЕГ

Кметът Иван Портних показа как върви изграждането на многофункционалната зала в Първа ЕГ

Сподели в

Кметът на Варна Иван Портних сподели как върви изграждането на новата многофункционална зала в Първа езикова гимназия. Ето какво написа той в профила си във фейсбук, където публикува и снимки:

 

“Нова многофункционална зала за културни събития изграждаме в Първа езикова гимназия. Дейностите се извършват по график. Важно е да спазим сроковете, за да може през месец май училището да посрещне с нова придобивка един голям празник – 140 години от създаването на първата варненска гимназия и 55 години – Първа езикова гимназия Варна!”

 

Както Varna24.bg съобщи, според проекта за реконструкцията в Първа ЕГ строително-монтажните работи по реконструкция и преустройство на съществуващата столова в зала за културни мероприятия ще превърнат училището в привлекателно място за развитие на личността и база за бъдеща конкурентна професионална реализация;

 

Ремонтът трябва да осигури модерна зала за културни мероприятия, осигуряваща максимален комфорт с добра акустика и отговаряща на всички изисквания за натоварване, земетръс, противопожарна безопасност. Съществуващата сграда е ситуирана като пристройка, отделена с конструктивна фуга към основната сграда на училището, ползвано от Първа езикова гимназия. Сградата се състои от един полуподземен и един надземен етажи.

 

Новото пространство е с възможност да събере 379 седящи места и допълнително са предвидени две места за хора с увреждания. За пожарна евакуация са предвидени освен основния вход още два допълнителни аварийни изхода с външни стълби към двора от запад.

 

Подиум е предвиден от южната страна – метална конструкция, повдигаща нивото на 120 см над нивото на пода на залата с настилка от дюшеме. Зад подиума са предвидени обслужващи помещения – съблекални мъже и жени, развити на две нива с метална конструкция, ползвайки височината до основния покрив. В югозападния ъгъл се запазва съществуващото предверие за зареждане на кухнята на полуподземния етаж, която остава непроменена.

 

В северната част на залата са предвидени помещение за контрол на звука и осветлението, повдигнато на 200 см над основното ниво с достъп през самостоятелна стълба от фоайето пред залата и помощно помещение. В северната част на сградата обслужващите санитарни помещения и лекарския кабинет остават непроменени. За осигуряване на захранване на системите за пожарна безопасност на полуподземното ниво са преустроени две помещения в резервоар за дренчерната инсталация и техническо помещение.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *