Партньор на Проватон
 Черноморска академия за сигурност и Центърът за иновации и киберсигурност на Израел подписаха споразумение

Черноморска академия за сигурност и Центърът за иновации и киберсигурност на Израел подписаха споразумение

Сподели в

Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” и Центърът за иновации и киберсигурност към университет “Ариел” в Израел подписаха споразумение за партньорство и сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Предвиждат се редица проекти в областта на киберсигурността – както в образованието, така и в обучението и повишаването на квалификацията на държавните служители в силовите структури на България.

Двете учреждения вече реализираха няколко съвместни проекта, един от които бе майсторският клас “Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals”. В него участваха студенти от магистърската програма “Киберсигурност” на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” и от Военната академия “Г.С. Раковски”.

“С израелските ни партньори се договорихме да реализираме няколко проекта в България съвсем скоро, един от които ще бъде без аналог на Балканския регион”, коментира Владимир Бронфенбренер – генерален секретар на Черноморската академия за сигурност.

“Голяма чест е да си сътрудничим с Черноморска академия за сигурност и ще направим всичко възможно киберсигурността в България да е на световно ниво”, каза д-р Амит Двир, директор на Центъра за иновации и киберсигурност в университета “Ариел”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *