Партньор на Проватон
 Започна двудневен земеделски форум край Варна

Започна двудневен земеделски форум край Варна

Сподели в

За осма поредна година АЗПБ организира най-авторитетния аграрен форум в България, на който представители на европейската и държавната администрация, бизнесът и браншовите организации ще дискутират актуалните теми от земеделския живот в страната и Европа, припомня Moreto.net.

Националната среща на земеделските производители ще се проведе в хотел Адмирал, к.к. Златни пясъци в два конферентни дни – 5 и 6 февруари 2020 г.

Събитието ще бъде официално открито от министъра на земеделието храните и горите Десислава Танева.

Официални участници ще бъдат високопоставени гости от Европейската комисия и Европейския парламент, ръководители и експерти в Министерство на земеделието, храните и горите, парламентарната Комисия по земеделие и храни, Държавен фонд „Земеделие“, неправителствения сектор и народни представители.

Водени от мотото „ОСП 2020+: Европейски цели. Български потенциал“, организаторите на Осмата Национална среща ще проведат открит дебат за идентифициране на ключовите аспекти в състоянието и развитието на родното земеделие. Дискусията ще обсъди възможностите за разгръщане на потенциала в сектора за изпълнението на новите амбициозни цели на ОСП 2021-2027.

Специален фокус в програмата на конференцията ще бъде поставен върху проблемите на животновъдството у нас. В рамките на специална Кръгла маса, посветена на животновъдния сектор, представители на държавната администрация, земеделски производители и експерти ще търсят решения за превенция, ограничаване и справяне с разпространените болести като африканска чума по свинете и птичия грип. Друга важна тема в кръглата маса ще бъде посветена на перспективите пред месното направление на говедовъдния сектор.

Сред акцентите в програмата ще бъдат новостите при компенсаторните мерки на ПРСР 2014-2020, предефинираните необлагодетелствани райони по мярка 13, възможност за поемане на нови биоангажименти по мярка 11, новото електронно кандидатстване по схеми на директните плащания и мерки на ПРСР 2014-2020 в Кампания 2020 и други.

Основна задача на аграрния форум е да проведе открита дискусия по стратегически теми за сектора и да даде гласност на позиции и предложения по различни проблеми, допринасяйки за намирането на нови решения за развитието на земеделието в страната.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *