Партньор на Проватон
 Удължават грипната ваканция във Варна

Удължават грипната ваканция във Варна

Сподели в

Грипната ваканция във Варна и областта е удължена до 7 февруари включително, научи Varna24.bg.

 

Това е решението на заседаващата извънредно Комисията за борба с грипа и респираторните заболявания към РЗИ-Варна днес. Решението бе по предложение на д-р Янка Драганова, директор на дирекция “Надзор на заразните болести” към Регионалната здравна инспекция в града, след като беше отчетено, че броят на болните расте.

 

Учениците трябва да се върнат в класните стаи на 10 февруари, в случай, че на предстоящото заседание на 7 февруари, комисията вземе решение за това, коментира за медията ни д-р Дочка Михайлова, директор на Регионалната здравна инспекция във Варна.

 

Остават в сила и останалите мерки, набелязани от комисията:

 

Адекватно разпределение и насочване на материалните и кадрови ресурси и готовност на лечебните заведения за посрещане на по-голям брой заболели от грип и ОРЗ. Да се прецени необходимостта от допълнителни легла при увеличаване приема на болни с грип и ОРЗ и усложнения при тези заболявания.

 

Лечебните заведения да имат готовност да въведат допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на инфекции. При възможност, след рязко увеличаване броя на заболелите от ОРЗ и Грип да се определи кабинет/ти за обслужване само на пациенти с клинична картина на ОРЗ и Грип. .

 

Лечебните заведения стриктно да прилагат алгоритмите за работа при случай съмнителен за Грип.

 

Остава в сила противоепидемичната мярка за прекратяване на плановия прием и плановите операции в лечебните заведения на територията на Област Варнa до 07.02.2020г. включително.

 

Удължава се забраната за свижданията в лечебните заведения за болнична помощ на територията на Област Варна до 07.02.2020г. включително.

 

Остава в сила противоепидемичната мярка за непровеждане на детските и женски консултации, както и на профилактичните имунизации и реимунизации на територията на Област Варна до 07.02.2020г. включително.

 

Стриктно да се провежда сутрешен медицински филтър за недопускане на заболели деца в детските заведения. Да се спазва строг противоепидемичен режим. Да не се допуска събиране на групи и провеждане на общи мероприятия в детските заведения.

 

Временно преустановяване на учебно-възпитателния процес за съответните образователни институции на територията на област Варна считано от 28.01.2020г. до 07.02.2020г. включително.

 

Да не се провеждат мероприятия с масов характер на територията на Област Варна до 07.02.2020г.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *