Партньор на Проватон
 Одобриха ПУП-ПРЗ на имоти в “Св. св. Константин и Елена“ и Западна промишлена зон

Одобриха ПУП-ПРЗ на имоти в “Св. св. Константин и Елена“ и Западна промишлена зон

Сподели в

Съветниците от ПК “Архитектура и градоустройство“ одобриха ПУП-ПРЗ на имоти в к.к. “Св. св. Константин и Елена“ и Западна промишлена зона. Съветниците дадоха съгласието си да се промени отреждането на имот, който се намира в периферията на курортния комплекс, в близост до пътя Варна – Златни пясъци. В оригиналния план е записано, че върху парцела може да се построи хотел, жилищна сграда и трафопост, но   заради промяна в инвестиционните намерения собствениците са поискали отреждането да бъде само за жилища и трафопост.

“Заради близостта до пътя Варна – Златни пясъци“ имотът не е атрактивен за строителството на хотел. Освен това сградите в съседство са жилищни кооперации, което вероятно също е повлияло върху решението на инвеститорите“, коментира главният архитект на Варна. Той увери, че параметрите на застрояване не се променят. Те попадат в устройствена зона Ок с градоустройствени показатели: плътност на застрояване до 30%, кинт – до 1,5, минимална озеленена площ – 50%, максимална етажност – до 5 етажа.

Членовете на комисията одобриха и ПУП-ПРЗ на четири имота по плана на Западна промишлена зона – II част. Заради възражения от страна на собствениците и с решение на Административен съд – Варна тези терени са били извадени от ПУП-ПРЗ на целия ЗПЗ, гласуван през 2017 г. “Предвидено е ново разпределение на въпросните имоти и отново въвеждане на улична регулация в частта, в която е била съборена от съда. Собствениците са запознати с промените и имаме уверението от тяхна страна, че няма да ги обжалват. Така планът на Западна промишлена зона – II част ще бъде приет в неговата цялост и ще може да се пристъпи към работа“, добави арх. Бузев. Допустимото застрояване там е за незамърсяващи производствени и логистични дейности, като са възможни и високотехнонологични производства.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *