Партньор на Проватон
 ДБ подкрепя кмета на Варна срещу презастрояването на града

ДБ подкрепя кмета на Варна срещу презастрояването на града

Сподели в

Общият устройствен план на Варна трябва да бъде обсъден от експерти и професионалисти, а не от политици. Това коментираха пред медии от „Демократична България“. Според тях презастрояването във Варна е безспорен факт.

 

Има политическо решение на „Демократична България“ да бъдат подкрепени усилията на кмета на Варна за промяна на някои от параметрите на общия устройствен план. Това съобщиха от партията по повод призива им към кмета на града и главния архитект да предприемат спешни мерки срещу презастрояването на Варна.

 

Проблемът е най-вече експертен и решенията трябва да се взимат от професионалисти, а не от политици, коментираха още варненските лидери на „Демократична България“. Ето защо те са отклонили предложение на ГЕРБ за среща по темата в общината.

 

В Закона за устройство на територията е записано точно кой се занимава с тези неща. Има експертен съвет за устройство на територията, има строителна камара, има камара на архитектите, има главен архитект на града, има фирма, която е правила ОУП, там са специалисти, те носят и авторските права, тези хора взимат експертните решения, не ги вземат политиците, каза Васко Василев, председател на ДСБ – Варна

 

Презастрояването има много аспекти, но основният  е отражението върху влошаването на качеството на живот, сподели Нелко Начев, председател на „Да, България“ – Варна.

 

Строителният предприемач инж. Пламен Андреев коментира, че има опасност, ако се спрат някои от строежите, да се получи обратен ефект и градът да бъде загрозен. Според Андреев е необходима цялостна концепция по проблема.

 

От „Демократична България“ съобщиха, че до няколко дни ще предложат евтин и бърз вариант за разширяване на Приморския парк.
Александър Йорданов, Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *