Партньор на Проватон
 Борислав Гуцанов пак председател на БСП-Варна?! След “бунта” срещу Корнелия Нинова дойде ред на договорките зад кулисите

Борислав Гуцанов пак председател на БСП-Варна?! След “бунта” срещу Корнелия Нинова дойде ред на договорките зад кулисите

Сподели в

Борислав Гуцанов отново се кандидатира за председател на БСП-Варна. Гуцанов повече от десет години е лидер на Градския съвет на БСП, но по устав може да се кандидатира, тъй като има прекъсване на мандатите като депутат.

 

Той вече има номинации, а в партийната организация на Албена Шавел, която поведе “бунта” срещу Корнелия Нинова, е фаворит. Зад кандидатурата му са знакови фигури като депутата Красимир Янков, кандидат за лидер на БСП, и Асен Димитров, известен като “гуру” на Сергей и Моника Станишеви.

 

След “бунта” на Борислав Гуцанов срещу Корнелия Нинова през лятото дойде ред на договорките зад кулисите, коментира апаратчик от “Позитано”20, близък до “Сивия кардинал” в централата на БСП Асен Марков.

 

Гуцанов се срещна с Нинова преди последния пленум миналата година и заяви пред сайта след него – “Нито тя ме плю, нито аз нея”.

 

Така че, който побърза да отпише Борислав Гуцанов, може да бъде разочарован. Лидерът на БСП-Варна се опитва да консолидира подкрепа за кандидатурата си в отборите на Корнелия Нинова, чрез Асен Марков, и на Сергей Станишев с рамото на Асен Димитров и пак на “Бай Асен”.

 

След срещата с Нинова той вече зове за обединение и стягане на редиците, а в почти десетминутната си реч на Шерба преди дни призова – “Трябва да заровим томахавките!”, заяви източник близък до Красимир Янков.

 

Комбинативността на Гуцанов е впечатляваща – играе по ръба с лобитата на Нинова и Станишев, вкарвайки в интрига Кирил Добрев.

 

“Борислав Гуцанов подценява Корнелия, тя е много висока топка, получава информация по много канали и е в час със схемите му. Освен това с Кирил са в един отбор въпреки медийните манипулации”, коментира източник от кръга на Асен Марков.

 

Можем само да допълним, че отборът “Нинова-Добрев” е непробиваем като тандема “Борисов-Пеевски” – не могат да се разделят заради изключително влиятелните корпоративно-политически фактори, които стоят зад тях.

 

Това е рискова писта за Гуцанов. Иначе който подцени кандидатурата му, може силно да сбърка в прогнозата си. В същото време срещу него е мощен корпоративен и политически играч във Варна.

 

Борислав Гуцанов трябва да изкара срещу него Ресурс, който да бъде дори с повече нули от ресурса на Красимир Янков за националната му кандидатура. А “касата” им се пълни от един основен източник.

 

Политическият фактор, който може да осуети нов лидерски мандат на Боби Гуцанов, е Корнелия Нинова, категоричен е източник от “Позитано”20 от кръга на Кирил Добрев.

 

“Корнелия не му вярва, тя няма да му прости, че я унижаваше в тв интервюта в предизбораната кампания и поиска оставката й”, заяви източникът.

 

Това се потвърждава от няколко независими източници, Нинова вече е получила информация за заиграването на Гуцанов със “станишевци” във Варна. “Още във вторник Корнелия ще спусне “окръжно” до структурите в града Борислав да не бъде подкрепян”, отсече източник от “Позитано”20.

 

И все пак – никой не трябва да подценява хъса и опита на Борислав Гуцанов. той даде битка през лятото, искаше оставката на Нинова, а след това тръгна да се договаря хлъзгаво с нея, предавайки свои приятели, подкрепили го за “Варна гейт”.

 

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *