Партньор на Проватон
 Инвестициите в спортната инфраструктура на Варна продължават

Инвестициите в спортната инфраструктура на Варна продължават

Сподели в

Инвестициите в спортната инфраструктура на Варна ще продължат и през тази година. Над 10 млн. лева са заложени в бюджета на общината за завършване на ремонта на стадион “Спартак“ и за изграждане и обновяване на спортни комплекси. Един от тях е многофункционалният комплекс в район “Владислав Варненчик”, за който в местната хазна са предвидени малко над 5,9 млн. лева.   Други близо 2,4 млн. лева общината ще инвестира в спортния комплекс на ул. Студентска“ и в изграждането на парк и спортни съоръжения в кв. “Виница“. Предстои да  приключат ремонтните дейности на стадион “Спартак“. Реконструкцията на терена и на съществуващите трибуни вече завърши, следва построяване на т.нар. фенска трибуна и облагородяване на околните пространства, което ще струва на бюджета 980 хил. лева. Близо 920 хил. лева общината ще вложи в   проектиране и основен ремонт на спортен комплекс “Простор“, а около 300 хил. лева са заделени за изграждането на топлообменни станции за използване на геотермална топлина в плувен комплекс “Приморски“.
На днешното заседание на ПК “Младежки дейности и спорт“ беше одобрена проекторамката на Програма “Спорт“ за тази година в размер на 1,41 млн. лева, като близо 1/3 от средствата са за материално стимулиране на клубовете. Варна ще продължи да защитава титлата си на европейска столица на спорта и ще организира редица значими спортни събития. Сред тях са Световната купа по спортна гимнастика, 80-тият юбилеен плувен маратон “Галата – Варна“, 51-то рали “България“, международният лекоатлетически маратон Варна 2020, IV Черноморски младежки игри, международен турнир по ветроходство и др. Членовете на комисия одобриха също проектобюджетите на Програма “Младежки дейности“ в размер на близо 816 хил. лева и на Програмата за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, възлизаща на 250 хил. лева.
Друго решение, което бе взето днес, е да се подпомогнат финансово детско-юношеската школа и мъжкият представителен отбор на Баскетболен клуб “Черно море Тича“. Съветниците одобриха отпускането на 250 000 хил. лева от местната хазна на клуба, в който се състезават над 400 деца, като по този въпрос престои да се произнесе и ПК “Финанси и бюджет“. Финансово съдействие от общината потърсиха и три клуба по конен спорт – СККС-Варна, ездови клуб “Ангард“ и СК “Хан Кубрат“. Те ще организират състезания по случай Тодоровден и Републикански турнир по прескачане на препятствия през месец май. Исканата сума в размер на 6 000 лв. беше одобрена от членовете на ПК “Младежки дейности и спорт“. Съветниците дадоха също съгласието си Община Варна да поеме разходите за наем на залата за спортна гимнастика, необходима за нуждите на Спортно училище “Георги Бенковски“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *