Партньор на Проватон
 След протеста: НАП-Варна представя исканията на бизнеса пред ръководството си

След протеста: НАП-Варна представя исканията на бизнеса пред ръководството си

Сподели в

Повече от час продължи срещата на ръководството на ТД на НАП Варна с представители на бизнеса, участващи във вчерашния протест, състоял се пред сградата на дирекцията. Около 300 човека, скандирайки “Оставка“, бяха обградили сградата на НАП и настояваха за среща, на която да бъдат чути техните искания.

 

“Нашият протест не е с политическа насоченост. Ние търсим диалог, за решаване на икономическите си проблеми“, бяха първите думи на Мартин Сотиров, председател на Сдружението на заведенията в България за Варна.

 

На срещата бяха поставени основните искания на протестиращите. Да бъде отложено влизането в сила действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички основни проблеми, касаещи прилагането й, както и сформиране на работна група за обсъждане възможностите за въвеждането на диференцирана ставка на ДДС за храните на 9%, каквато е практиката в страните от Европейския съюз.

 

Директорът на ТД на НАП Варна, г-жа Милена Колева, изслуша и тримата представители на бизнеса и пое ангажимента да представи техните искания на ръководството на Националната агенция за приходите.

 

“Много държа на коректните отношения. Винаги съм готова да участвам във всякакви дискусии. Отзовавам се на всички покани от страна на бизнеса. Ежегодно, преди откриване на летния сезон, при нас се провежда среща с туристическия бранш, с който винаги сме водили конструктивен диалог. Защото така трябва да се решават проблемите, а не с агресия и насилие“, каза г-жа Колева при приключване на срещата.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *