Партньор на Проватон
 Каква присъда ще отнесат Невена и виртуалния й любим Сергей?

Каква присъда ще отнесат Невена и виртуалния й любим Сергей?

Сподели в

Лека присъда е на път да отнесе влюбената банкерка Невена Йорданова, която източила 1 млн. лв. от клон на варненска банка и ги пратила на виртуален ухажор, пише България Днес.

Тя е обвиняема за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, извършено като продължавано престъпление. Максималната присъда, предвидена в Наказателния кодекс за такова престъпление, е 20 години, но обвинената се е признала за виновна.

Заради това делото ще се гледа по съкратената процедура, без разпит на свидетели и изслушване на експерти в съдебната залата. Така влюбената Невена автоматично ще свали от наказанието си една трета. Това означава, че евентуалната присъда, която ще получи, ще бъде около шест години и половина лишаване от свобода.

Като обвиняем по случая беше привлечен и виртуалният любовник на Невена – Сергей Михайлов от Монтана. Той е подведен под наказателна отговорност за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 10 000 лева, съобщиха от държавното обвинение.

Сергей Михайлов е отказал да даде обяснения по повдигнатото му обвинение. Дълги години виртуалният любовник на Невена живеел в монтанското село Мокреш, но от известно време се подвизавал в столичния квартал “Люлин”. Мъжът е ром, с две деца, тежи около 150 кг, носи масивен златен ланец и живее повече от охолно в последните 3 г., откакто се запознал в интернет с Невена от Варна.

38-годишната специалистка от отдел “Банкиране на дребно” в клон на българска банка във Варна е в ареста от края на ноември миналата година, след като стана ясно, че е присвоила над 1 млн. лева от сметки на вложители. Парите са източени в периода от 1 януари 2018 г. до 21 ноември 2019 г. Те били превеждани на Сергей, с когото банковата служителка се запознала в интернет. По време на виртуалната връзка Невена изпращала с колети на куриерска фирма “Еконт” присвоените средства. Изпращала и лични пари, включително и изтеглени от нея и нейни роднини кредити.

Между нея и Сергей от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед. Впоследствие се оказва, че това е истинското му име.

“В резултат на проведено разследване са събрани достатъчно доказателства, които са уличили лицето, което е получавало куриерските преводи на парични суми, в извършено престъпление и му е повдигнато обвинение за престъпление и измама, представляващо особено тежък случай, в особено големи размери. Взета му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лева”, обясни говорителят на окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *