Партньор на Проватон
 Българското дружество за защита на птиците организира безплатни обучения във Варна

Българското дружество за защита на птиците организира безплатни обучения във Варна

Сподели в

Във Варна започва записването за безплатни обучения на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) в рамките на проект „Граждани за природата“, информират от Дружеството Moreto.net. Записването започва сега и ще продължи до 17 февруари 2020 г.

Едното обучение, от 29 февруари до 15 март 2020г., е насочено към придобиването на знания и умения, които ще помогнат на местната общост в опазването на природата.

Предвидени и 7 уебинара за онези, които нямат възможност да участват в присъствената форма. Уебинарите ще се състоят в периода 25 март-25 юни 2020 г.

Друго обучение, отново за граждани, местни граждански групи и представители на различни неправителствени организации, ще бъде за наблюдение и мониторинг на птици и участие в събиране на данни за птици чрез приложението Smart Birds Pro.

Ще бъде осъществен цикъл от 10 обучения, включително практика на терен в периода 1 март-20 април 2020 г.

В края на тези обучения участниците в тях на местно ниво ще могат да събират и използват научни данни, да изготвят необходимите становища, ще могат да участват в попълването и ползването на база с данни за процедури и обжалвания в сферата на екологичното законодателство.

Повече подробности и заявка за участие ще намерите тук.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *