Партньор на Проватон
 Варненско заведение с подкрепа в борбата със замърсяването на околната среда

Варненско заведение с подкрепа в борбата със замърсяването на околната среда

Сподели в

Кафенето е част от световна кампания за намаляване на пластмасовите отпадъци

Заведението е първото в морската столица, включило се в световната кампанията Refill, чиято основна мисия е да намали използването на пластмасови бутилки и да позволи на хората да пият вода безплатно, научи Moreto.net

Как точно се случва това?

Ако сте навън, жадни сте и носите със себе си бутилка за многократна употреба, можете да отворите мобилното приложение на кампанията през вашия мобилен телефон и да видите най-близкото до вас заведение, където ще ви налеят безплатно вода. По този удобен начин се спестяват както средства, така и хиляди пластмасови шишета с минерална вода, които заемат значителен дял от замърсяването на планетата ни.

Както знаем, състоянието на околната среда в Европа и в света през 2020-та година показва неотложна промяна на посоката, за справяне с проблемите, свързани с изменението на климата и постигане на обрат в процеса на влошаване на условията и осигуряване на бъдещ просперитет. За съжаление общите тенденции в областта на околната среда в Европа не бележат подобрение от момента на публикуването на последния доклад за състоянието на околната среда на ЕАОС през 2015-та година.

„Качеството е в сърцето на всичко, което правим. Стремим се да предлагаме не само добри храни и напитки, но и да покажем на своите клиенти и приятели, че ежедневните малки стъпки могат и ще направят живота ни по-добър. Една лека промяна в навиците ни може да спаси хиляди растения и животни, а това е кауза, за която си стурва да се борим заедно. Затова, вместо само да посочваме проблемите, се опитваме да даваме и решения. Refill Bulgaria е един страхотен пример за това как трябва да се случват нещата. Ние подкрепяме на сто процента каузата и всички будни граждани, които имат желание да запазят света си чист и разнообразен. Добре дошли са да пият вода при нас.„ – сподели Атанас Малев, част от екипа на варненското заведение.

Мястото, познато още и като „градската джунгла”, не за първи път показва отношение към наболелите напоследък теми за замърсяването на природата и жестоките последици от човешките действия. Философията на екипа напълно отрича използването на пластмасови сламки, всички кутии за доставка на храната са направени от биоразградими материали, които не оставят следи и последствия за околната среда, а водата минава през система за омекотяване и пречистване.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *