Партньор на Проватон
 “Варненско лято за деца” с безплатен концерт днес във Варна

“Варненско лято за деца” с безплатен концерт днес във Варна

Сподели в

В зала 1 на Фестивален и конгресен център днес ще бъде първият за годината спектакъл от поредицата „Приказките на Госпожа Виола“, напомня Moreto.net. Той е част от съпътстващата програма на Международния музикален фестивал “Варненско лято” 2020.

От 11 часа започва разнообразната програма на “Танците продължават”. Малките музиканти и техните преподаватели ще отдадат своя жест на почит към великия композитор Лудвиг ван Бетовен. С „Ода на радостта“ ще бъдат отбелязани 250 години от неговото рождение. В концерта ще звучат класически произведения на Чайковски, Щраус, фоклорни композиции, както и модерни класики на композиторите Мануел де Файа и Карлос Гардел.

Симпатичните пиеси „Контраданси“, които вече прозвучаха на новогодишния концерт на Виенската филхармония, ще чуем в изпълнение на музикантите от Младежкия симфоничен оркестър с диригент маестро Страцимир Павлов.

Както винаги, танцовата сюита, представена от малките балерини и балетисти от НУИ „Добри Христов“, ще бъде мащабна, разкошна и разпръскваща онази красота, която само балетът може да постигне.

Концертът е с вход свободен.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *