Партньор на Проватон
 Жената на заподозрения за взрива във Варна: Веселин ме биеше по главата и заплашваше да ме подпали

Жената на заподозрения за взрива във Варна: Веселин ме биеше по главата и заплашваше да ме подпали

Сподели в

Шамарите в началото постепенно започнаха да се превръщат в побой с юмруци  по главата, в корема и по гърдите, споделя тя

Веселин ми е казвал, че ще ме убие, ще ме умъртви, ще ме обезглави, ще подпали, както той всъщност и направи. Това сподели пред Нова телевизия жената на бившия полицай Веселин Димитров. Мъжът, който бе заподозрян за взрива във Варна, я пребивал зверски заради ревността си, а тя търпяла.

При пожара след взрива в дома й загина самият Димитров. Отиде си от този свят и тяхна съседка, а много хора бяха обгазени. Все още някои от пострадалите не могат да се върнат в домовете си.

Дни преди взрива Районният съд постановява заповед за незабавна защита срещу Димитров заради домашно насилие. Години наред той малтретира психически и физически жената до себе си. Днес Антоанета опитва да нареди живота си. Страни от хората, изпитва срам и ясно помни първия шамар от Веселин.

„Той ми казваше, че съм виновна за нещо. Търсих вината в себе си през всички тези години. Шамарите в началото постепенно започнаха да се превръщат в побой с юмруци  по главата, в корема и по гърдите”, споделя Антоанета.

Поводите за насилие били всякакви. „Ревнуваше ме и не ми даваше да говоря дори със съседите, защото били под неговото ниво. Ходех постоянно с наведена глава, защото, ако видя някого, трябва да го поздравя“, добавя тя.

Съседите понякога я питали как издържа, но тя се страхувала да споделя. „Той успя да ме изолира от всички около мен – баща ми и сина ми. Имаше насилие и върху детето ми. Това се преживява много трудно. Ако чувствам някаква вина, то е единствено пред сина ми, защото не съм успяла да го защитя. Сега той ме подкрепя много”, споделя Антоанета.

Веселин не й разрешил да види баща си цели 14 години. Принуждавал сина й да им плаща по 500 евро на месец. Това я мотивирало да сложи край. Така и не събира смелост да се оплаче в полицията, но на 22 декември избягала в кризисния център на фондация “SOS семейства в риск”.

„Годишно около 300 са тези, на които оказваме подкрепа. Не успяваме обаче да помогнем на всички. Много често в последните месеци се налага да пренасочваме хората към други кризисни центрове в страната”, посочи Ана Николова от “SOS семейства в риск”.

Антоанета признава, че случилото се надминава най-страшните й очаквания за реакцията на Веселин. Само веднъж отишла до блока, за да види стореното.

„Съчувствам на всички хора, които са преживели това, и за големия стрес, в който са сега. Дано не обвиняват мен”, каза още Антоанета.

Жената остава в Кризисния център, а скоро очаква да се върне и на работа.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *