Партньор на Проватон
 ВКС постанови: Калина Милославова е шеф на адвокатската колегия във Варна

ВКС постанови: Калина Милославова е шеф на адвокатската колегия във Варна

Сподели в

С определение от 23.01.2020 г. ВКС прекрати делото за обжалване на изборите за органи на Адвокатската колегия във Варна, проведени преди една година. Така всички новоизбрани органи, начело с новия председател Калина Милославова, трябва да встъпят в мандат. За утре е насрочено Годишно отчено събрание на Колегията.

Калина Милославова е първата жена в близо 130-годишната история на колегията във Варна, спечелила доверието да заеме ръководната позиция. Тя е подкрепена от 271 свои колеги, но поради обжалване на други трима досега не зае поста веднага.

Калина Милославова е родена на 4 юни 1976 г във Варна и е със 17-годишен стаж в професията. Завършила е “Право” и “Публична администрация” в Технически университет – Варна. От 07.05.2003 г. е вписана като адвокат във ВАК. От 2003 до 2005 г. е била асистент във ВСУ “Черноризец Храбър”. От 2010 до 2016 г. е член на Дисциплинарния съд на ВАК. От 2016 до 2019 г. е член на Адвокатски съвет. В този мандат е и ръководител на Регионалния център за безплатно правно консултиране към адвокатската колегия във Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *