Партньор на Проватон
 Следващата мечта на Мъск – град на Марс с 1 млн. души население до 2050 г.

Следващата мечта на Мъск – град на Марс с 1 млн. души население до 2050 г.

Сподели в

Бизнесменът Илон Мъск планира да изгради град с 1 милион души на Марс до 2050 година. Новината съобщи самият той в серия от постове в личния си акаунт в Twitter, информира Businessinsider.

Той се надява компанията SpaceX да успее да разработи и изгради 1000 космически кораба до 2030 година, което означава по цели 100 броя всяка година.

По думите на технологичния иноватор, целта е всеки ден да се изстрелват по 3 кораба и така пътуването до Марс да стане достъпно за повече хора.

“Трябва всеки, който иска, да има възможност да отиде и да има заеми за онези, които нямат достатъчно средства, за да го направят”, написа Мъск. И допълни, че ще има много работни места на Марс.

Целта на SpaceX е въвеждането на най-мощната система за космически транспорт на пътници като идеята е всеки космически кораб да набира достатъчно тяга, за да изпрати в космоса 100 души на пътуване, заедно с необходимото оборудване и ресурси за оцеляване. Общият товар възлиза на около 100 тона.

Според Мъск е необходим цял флот космически кораби, за да може да се изгради място за постоянно обитаване на Червената планета. И изрази надежда, че първият полет ще се осъществи до 2-3 месеца.

Мъск също така подчерта необходимостта да се намери начин да се използва краткият времеви период, в който орбитите на Марс и Земята се изравняват, за да може пътуването да е максимално кратко и с минимални ресурси. Това събитие се случва веднъж на 25 месеца.

SpaceX разработва десетки прототипи като може да построи около 20 такива преди да разбере кой е най-подходящ за пренос на хора до Червената планета.

През септември Мъск заяви, че се надява да изстреля първия подобен космически кораб до средата на 2020 г., а в края на същата година и с човек на борда.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *