Партньор на Проватон
 Международна графична изложба се открива във Варна

Международна графична изложба се открива във Варна

Сподели в

Във варненската галерия “Папийон” ще се открие 13-та поредна международна изложба „Из колекциите“ – изложба графика малък формат и екслибрис, научи Moreto.net.

От 23 януари до 19 февруари 2020 г. пространството на галерията ще бъде домакин на специална селекция творби на утвърдени автори. В изложбата ще бъдат представени както традиционни техники – рисунки с туш, молив, сангин, така и електронни технологии, навлизащи в изкуството с представянето на анимирани интерпретации по графики.

В изложбата участват както нови, непоказвани графики и рисунки на награждавани творци, по покана на галерия Папийон, така и селектирани творби от колекциите на двете фондации за разпространение и популяризиране на графичното изкуство в България – Фондация „Асоциирани Свободни Изкуства“ и „Международен Екслибрис Център“, част от Световната организация „FISAE“.

Посетителите на изложбата ще видят професионално изпълнени графики и произведения, подбрани от голям брой творби на автори на световно ниво с високи рисувачески умения. Всички творби са отличени с повече от една награди в международни престижни форуми в техниките: офорт, литография, суха игла, алграфия, мецотинто, акватинта, гравюра върху дърво и метал, зийбдруг, а също и рисунки, изпълнени с туш, акварел, сух пастел, сангин и др.

Откриването на изложбата е от 17 часа на 23 януари.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *