Партньор на Проватон
 Иван Портних каза кога се очаква да бъде укрепено свлачището на “Трифон Зарезан” и пуснат панорамния път за Златните

Иван Портних каза кога се очаква да бъде укрепено свлачището на “Трифон Зарезан” и пуснат панорамния път за Златните

Сподели в

Както вече Varna24.bg съобщи, с държавно финансиране, извън общинския бюджет, с 15 млн. лв., чрез МРРБ ще се реализира укрепването на свлачището на “Трифон Зарезан” в местност Свети Никола.

С реализацията на проекта ще бъде възстановен панорамния път Варна – Златни пясъци, който е много важен за туристическите комплекси на север от морската столица.

“Това е любим път, красив, любим в спомените на много варненци и гости на града. Той е изключително важен като комуникационна артерия и втори път за Златни пясъци, защото знаете, че трафикът по настоящия е много натоварен. След района на Аладжа манастир е тесен пътя и при какъвто и да инцидент се спира движението, а това е огромен проблем, особено при автобусите, които си тръгват от Варна към летището.

Пропускат полети туристите и е драматично от гледна точка на туроператорите. Радвам се, че съвместно с МРРБ работихме в добър синхрон, приет е идейния проект за решаване на проблема със свлачището и изграждането на новия път. Средствата са осигурени в бюджета ни. Надявам се през тази година да напреднем в изграждането на естакадата и пилотните конструкции, които ще спрат натиска на свлачището и ще са носещата конструкция на новото трасе на пътя. Надявам се за сезон 2020-2021-ва пътят да е в експлоатация”, коментира наскоро кметът на Варна Иван Портних.

Той допълни, че освен, че ще бъде разтоварен магистралният път за Златни пясъци, друг очакван резултат е обновяването на инфраструктурата в местността, обслужваща над 3000 домакинства, както и много туристи.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *