Партньор на Проватон
 Подходящите секс пози при бременност според гинеколози

Подходящите секс пози при бременност според гинеколози

Сподели в

Сексът по време на бременност е по-различен и изисква да сме по-внимателни, но това не означава да се откажем от удоволствието. Да, усещането може да е по-различно, тялото се променя и вие вероятно не се чувствате особено комфортно, но ако имате желание за интимни ласки, не бива да се отказвате. Ако бременността ви протича без усложнения и наблюдаващият ви гинеколог ви е дал зелена светлина, наслаждавайте се на секса с любимия ви човек.

Вижте кои са най-подходящите пози за секс през бременността.

Мисионерската поза

„Когато жената е в ранния период на своята бременност, всяка позиция, която ѝ доставя удоволствие и комфорт е съвсем нормално да се опита“, казва д-р Фелис Гърш, акушер-гинеколог пред сайта Bestlife.

За мисионерската поза се смята, че е идеална за първите месеци от бременността, поне до момента, в който жената не започне да изпитва дискомфорт от лежането по гръб (което най-често се случва след 20-та гестационна седмица) и тогава е по-добре да се избягва позата.

7 момента от бременността, които са незабравими 

Поза Лъжички

Според д-р Гърш през втората половина от бременността тази поза е по-подходяща от мисионерската, тъй като теглото на партньора може да окаже неприятен натиск върху жената. Дискомфортът пък може да доведе до напрежение в матката, което пък да увеличи риска от нежелани усложнения. Затова страничната поза тип лъжички е изключително подходяща в напреднала бременност, тъй като премахва риска от тежкото напрежение върху корема.

5 промени в гърдите по време на бременност и след раждане

Кучешка поза

Тази секс поза също не представлява риск за плода, според мнението на д-р Гърш, тъй като не съществува опасност от увреждане вследствие от натежаване на тялото на партньора върху бременната жена.

Неща, които не трябва да правите докато сте бременна

На ръба на леглото

„Тази поза позволява на бременната жена да остане по гръб, повдигната от възглавници“, казва д-р Гърш. При тази поза жената е позиционирана на края на леглото, като дупето ѝ съвпада с ръба на леглото. При тази позиция според д-р Гърш краката на жената са свободни, като партньорът ѝ ги придържа, тъй като той е прав при позата. При липсващи усложнения по време на бременността тази поза се счита за безопасна.

Признаци, че раждането наближава

Обратна ездачка

Тази поза е подходяща и за трите триместъра, но е особено приятна при втори и трети триместър, тъй като дава контрол на жената за степента на проникване и бързина на движенията. Също така при тази поза може да се окаже натиск на G-точката, което да спомогне за достигането до оргазъм.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *