Партньор на Проватон
 Иван Портних: Върви процедура по избор на изпълнител за мащабното обновяване на “Кайсиева градина”

Иван Портних: Върви процедура по избор на изпълнител за мащабното обновяване на “Кайсиева градина”

Сподели в
Върви процедура по избор на изпълнител за мащабното обновяване на “Кайсиева градина”, което ще обхване целият микрорайон, съобщи кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

Ето какво коментира градоначалникът:

“Поехме ангажимент в този мандат да работим активно по междублоковите пространства, малките улички, създаването на паркоместа, защото е видно, че в последните години броят на автомобилите в града нарасна изключително много. Има остра необходимост от създаването на условия за паркиране и на нови паркоместа. Разбира се, сред приоритетите ни е и облагородяването на междублоковите пространства, градинки, зелени площи, детски площадки, зони за отдих.

Всеки варненец ще види тази промяна пред своя блок, пред своя дом. Проектът за обновяване на “Кайсиева градина” е конкретна стъпка, тук показваме цялостен подход към един голям микрорайон, така, както направихме миналата година във “Владиславово” в четвърти микрорайон. Там от край до край беше подменена подземната инфраструктура, зоните за отдих, детски и спортни площадки бяха изградени, обновени улиците. Всъщност този проект да припомня, беше предназначен за “Кайсиева градина”.  Тогава подлъгаха хората, че с този проект едва ли не см щели да застрояваме. Събраха се едни подписки и в крайна сметка преместихме проекта в четвърти микрорайон на “Владиславово”.

В годините какво се получи? В “Кайсиева градина” е била заложена като “бомба” в годините много назад, едно застрояване и си изникнаха новите кооперации. за съжаление обаче инфраструктурата не само, че не се подобряваше, но се влошаваше. По подобен начин бяха подведени хората в “Чайка”, където също имахме прекрасен проект. Подобна беше и ситуацията в “Левски” в 17 микрорайон, където им обясняваха, че магистрали щели да минават през блоковете и всякакви други неистини. Сега точно от “Левски” и то конкретно от 17 микрорайон ни заливат с проблеми за отделни улици. Нали точно там бяхме тръгнали да реализираме проектът, против който се подписаха над 3000 човека.  Защото ги подведоха, че няма да правим улици, междублокови пространства и паркоместа, а че магистрали ще прокарваме между блоковете. Пълни абсурди. По тази причина пренасочихме ресурса тогава към други проекти. Не бива да се подвеждат хората на едни манипулативни внушения и всяване на необективен страх.

В случая за “Кайсиева градина” говорим за цялостен проект на стойност 18 млн.лв. Ремонт ще бъде извършен от единия до другия край с всички улици, нови пешеходни пътеки, там, където е необходимо, нови паркоместа за обезпечаване нуждите на района, озеленяване на междублоковите пространства, нови детски и спортни площадки. Това е обхвата на проекта но в рамките на цялата “Кайсиева градина”. Върви процедура по избор на изпълнител, така че това е етапът в тази посока”, каза Иван Портних.

Повече вижте във видеото!

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *