Партньор на Проватон
 Съобщиха как върви строителството на рибарското пристанище “Карантината“

Съобщиха как върви строителството на рибарското пристанище “Карантината“

Сподели в

Напредват строителните дейности по проекта “Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище “Карантината“, местност “Карантината“, район “Аспарухово“, Община Варна“. Той се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020г. и е на обща стойност 13 578 483 лв., 7 894 364,51 лв. от които са безвъзмездна финансова помощ, припомнят от ОИЦ-Варна.

Строително-монтажните работи започнаха през май миналата година. До момента са изградени тилната територия, източният и западният оградни молове, както и източният и западен слип. Строителството е извършено със специализирана техника и работа на водолазни екипи изцяло в акваторията на Черно море. Основите на двете оградни съоръжения са изградени в пълния си габарит, като изцяло са приключили дейностите, свързани със строителство под вода.

В момента се работи по хидротехническите съоръжения по надводната част. Този месец започва строителството на триетажната сграда, в която са предвидени помещения за разтоварване, съхранение, продажба и спедиция на уловената риба. Срокът за приключване на строителството е ноември 2020г.

С реализацията на проекта ще се създаде защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки, чрез което ще се удовлетвори потребността за създаване на съвременни условия за осъществяване на риболовна дейност със сравнително малки плавателни съдове.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *