Партньор на Проватон
 Съмнителните отпадъци пристигнали във Варна още на 9 октомври! Идвали от Италия и били за Блаже

Съмнителните отпадъци пристигнали във Варна още на 9 октомври! Идвали от Италия и били за Блаже

Сподели в
Днес в 13 часа в Районната прокуратура във Варна бе даден брифинг по досъдебно производство за получени контейнери с италиански боклук.

Повод за срещата е получен на 16 януари в Районна прокуратура Варна сигнал за незаконно управление на отпадъци, намерени на пристанище Варна-Запад. Това са 25 контейнера със съмнителни отпадъци. След този сигнал на място е изпратен екип разследващи, предаде репортер на Varna24.bg.

“Има образувано досъдебно производство за престъпление. Товарът е пристигнал на 9 октомври 2019 г. и е бил в режим временно складиране за 90 дни. Изпращач на контейнерите е италианска фирма, която е със седалище в Авелино. Товарът е изпратен с кораб от пристанище Салерно. Получател на товара е българска фирма със седалище в София. В момента извършваме проверка дали фирмата има лиценз за извършване на преработка на отпадъци. Управител на дружеството е Блаже Игнатовски, а съдружници са двамата италиански граждани. При проведените огледи вчера и днес на част от контейнерите се установи, че тези отпадъци се различават от декларираните по документи. Следвало е да бъдат пластмаса и каучук, а в балите е имало и други отпадъци като текстилни, стъклени и дървени. Всички посочени лица към настоящия момент се установяват.”, съобщи наблюдаващият прокурор Невена Илиева.

Целия брифинг вижте в прикаченото видео.

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *