Партньор на Проватон
 Пуснаха тока във взривения вход на бл. 302 във Владиславово

Пуснаха тока във взривения вход на бл. 302 във Владиславово

Сподели в

В понеделник напълно ще бъде възстановено и водоподаването

Възстановено е електрозахранването на опожарения вход в бл. 302 на кв. „Владиславово“ във Варна, разкри кметът район „Вл. Варненчик“ Николай Костадинов. Ток няма само във взривените апартаменти и наводнените жилища под тях. При последните таблата са прогизнали от вода и включването на електричеството може да предизвика нови проблеми.

 

В 2/3 от домовете на т.нар. „трилъчка“ в бл. 302 има водоподаване. Услугата е спряна само за пряко пострадалите от детонацията. В понеделник екипи на ВиК – Варна, ще огледат зоната на инцидента, която ще бъде и 100% почистена. Според Николай Костадинов най-сериозни са пострадали 3 жилища.

 

Наблюдаващият прокурор по делото е прекратил окончателно огледа на местопроизшествието. Това позволява да се влезе на място и почистят апартаментите. Експертите от комисията по обследване на сградата ще вземат в петък и проба от бетона. Тяхното заключение е особено важно, защото при положително становище напусналите апартаментите си във входа ще могат да се приберат в домовете си след възстановяване на комуналните услуги.

 

Над 30 семейства са засегнати от инцидента. Голяма част са при близки, познати, роднини, а 4-членна фамилия е настанена в общинско жилище със заповед на кмета Иван Портних. Заявки са подали още 4 семейства.

 

Борис Проданов

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *