Партньор на Проватон
 ДНК експертизата потвърди: Жертвите са Веселин и съседката

ДНК експертизата потвърди: Жертвите са Веселин и съседката

Сподели в

Идентифицираха телата след взрива във Варна, извършителят Димитров е загинал, съобщава bTV.

“Самоличността на жертвите при пожара в жилищен блок във Варна е идентифицирана”, заяви окръжният прокурор на града Красимир Конов.

“Разполагаме с доказателства, които могат да бъдат счетени като косвени и касаят самоличността на жертвите. Изчакваме заключението на ДНК експертизата”, обясни той.

По думите му, жертвите са открити в два съседни апартамента, във всеки по едно тяло. Окръжният прокурор каза още, че телата са на издирвания Веселин Димитров и неговата съседка. Двата апартамента са напълно унищожени – срутени са преградните стени.

Преди дни двама души загинаха при експлозия и пожар в жилищен блок във Варна. 14 души са настанени в болница, няколко семейства са настанени в общински жилища.

Причините за взрива все още се изясняват. “Наясно сме с характеристиките на врива – той е от т. нар. обемни взривове, които могат да бъдат причинени от концентрация на лесно запалими вещества в затворено помещение”, посочи окръжният прокурор на Варна.

По думите му, концентрацията им трябва да бъде доста голяма, за да предизвика този взрив. Огледите продължават и днес с участието на специалисти по взривно дело, но всички данни до момента говорят за обемен взрив, при който няма изявен епицентър.

“Все още не е ясно кой е извършителят, разследват се няколко версии. Може да се каже, че в жилището е имало лесно запалими вещества, но все още няма потвърждение дали е имало взривни вещества или не”, уточни Красимир Конов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *