Партньор на Проватон
 Наградиха бабите от Варна, изплели топли чорапи и дрешки за деца в нужда

Наградиха бабите от Варна, изплели топли чорапи и дрешки за деца в нужда

Сподели в

Благородна инициатива обедини млади хора и пенсионери от Варна, решени да зарадват деца в нужда по Коледните и Новогодишни празници. За прекрасната идея съобщи първо Varna24.bg.

Инициативата е на Сали Светославов, член на студентския съвет към ВСУ “Ч. Храбър” и на състудентката му от ВСУ Ясмин Бакарат. Младежите с добри сърца успяват бързо да увлекат в благородното начинание съмишленици, сред които младежи и членове на пенсионерските клубове в града.

Днес участниците в каузата получиха благодарствени грамоти от кмета на район “Аспарухово” Ивайло Маринов. Ето какво сподели за медията ни един от двигателите на благородното начинание Сали Светославов:

“Тази инициатива обедини две поколения и няколко институции в обща кауза – внимание и помощ към нуждаещите се деца. Студентите на ВСУ “Черноризец Храбър” работиха в партньорство с Ученическия парламент на СУ “Любен Каравелов” във Варна. Инициативата беше подкрепена и от кмета на район “Аспарухово” Ивайло Маринов. В плетенето на топли бабини пуловери и жилетки се включиха пенсионерските клубове “Надежда”, “Хан Аспарух”, “Джанавара” и “Галата” във варненските квартали “Аспарухово” и “Галата”. Кампанията продължи от 20 ноември до 20 декември, а изплетените дрехи ще бяха дарени във варненски домове и на деца в нужда до 15-годишна възраст в навечерието на Коледа.

Както беше планирано Благотворителната кампания “Бабите плетат за децата”, беше обединена с кампанията “Подари топлина”, която стартира през 2018 г. по инициатива на Ясмин Баракат, студентка във ВСУ “Черноризец Храбър” и в партньорство със СУ “Любен Каравелов”, Пенсионерски клубове “Надежда”, “Галата”, “Хан Аспарух”, “Джанавара”, Клуба по Международно хуманитарно право към Юридически факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”,  Дом за стари хора “Ален Мак” и ОУ “Христо Ботев”.

До 20.12.2019 г. бяха събрани голямо количества дрехи, шапки, шалове, ръкавици, обувки, терлици, пуловери, якета и други материали. Материалите бяха дарени на следните институции: Дом за медико-социални грижи за деца – кв. Виница, Дневен център за деца и младежи с увреждания “Св. Йоан Златоуст”, Арменската Апостолическа църква “Св. Саркис”, Джамията “Азизие”, на над 50 семейства, които заявиха, че имат нужда от дрехи. Все още има материали, които ще бъдат разпределени до края на зимния период.

Днес в кметството на Район “Аспарухово” връчихме благодарствени грамоти на пенсионерските клубове за кампанията “Бабите плетат за децата”. На събитието присъстваха 4-те пенсионерски клуба, Студентски съвет на ВСУ , Ученическия парламент на СУ “Любен Каравелов” и кметът на “Аспарухово” Ивайло Маринов.”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *