Партньор на Проватон
 Четирима стажант– юристи прие Окръжен съд – Варна

Четирима стажант– юристи прие Окръжен съд – Варна

Сподели в

Четирима юристи избраха Окръжен съд – Варна, за да започнат задължителния си стаж. На официална церемония те подписаха актове си по встъпване, като председателят на съда, съдия Марин Маринов лично им връчи стажантските книжки.

 

В продължение на половин година съдебните-кандитати могат да придобият преки впечатления и практически опит за основните функции, задълженията и организацията на дейността на органите на съдебната власт, адвокатите и нотариусите.

 

Някои от съдебните кандидати споделиха, че вече са преминали стаж в адвокатски и нотариални кантори, при частни съдебни изпълнители, в правни отдели на търговски банки, както и в Софийски районен съд.

 

Стажът предвижда юристът да прекарапърво две седмици в районен съд, после седмица в окръжен съд, след това две в административен съд. По седмица е необходимо да бъде в окръжна прокуратура, в окръжен следствен отдел и накрая една седмица в районна прокуратура.

 

Стажантската книжка, в която е вписан индивидуален календарен план на финала се заверява от съответния съд, прокуратура и следствен отдел.

 

На всеки стажант се определя съдия-наставник от състава на Окръжен съд – Варна, който ще има ангажимента да го запознае с работата по граждански, наказателни и търговски дела. Наставникът ще възлага изготвянето на проекти за съдебни актове.

 

За да придобият юридическа правоспособност, стажантите се явяват на изпит, който се провежда два пъти в годината.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *