Партньор на Проватон
 Предложение: Обсъждането на проектобюджета на Варна да бъде по-късно в петък

Предложение: Обсъждането на проектобюджета на Варна да бъде по-късно в петък

Сподели в

Общинските съветници от групата на „Демкоратична България” в Общински съвет –Варна предлагат промяна в часа, предвиден за обсъждане на проектобюджета на Варна за 2020 година. В писмо до медиите, адресирано до кмета на Варна Иван Портних, от групата настояват вместо в 11.30 ч. да се промени на 18.00 ч., за да се включат повече граждани, които в по-ранен час са на работа.

Публикуваме цялото писмо:

„Ние, общинските съветници от групата на „Демкоратична България” в Общински съвет –Варна, приветстваме практиката да се обсъжда бюджета на общината с жителите на Варна, тъй като е от изключителна важност не само гражданите да бъдат последващо информирани, но и да имат възможност да участват в процеса по създаването на този бюджет.

Ето защо, се обръщаме към Вас с предложение срещата за обсъждане на бюджета с граждани да бъде насочена за 17-ти януари, 18,00 ч., защото така обявеният час е невъзможен за всички работещи варненци и те не биха могли да се включат в обсъждането на най-важния документ за годината, който приема Община Варна. Надяваме се, че ще откликнете на нашето предложение, защото Ви е важно едно такова обществено обсъждане да не се провежда формално, а да има истински смисъл. Нека чуем гражданите на Варна по тази толкова важна тема.“

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *