Партньор на Проватон
 Академия “Миротворци” тръгва от Варна в битка с агресията в училище, да ги подкрепим!

Академия “Миротворци” тръгва от Варна в битка с агресията в училище, да ги подкрепим!

Сподели в

Проект на Институт “Итера” от Варна, застава на едно от челните пет позиции в платформата “Промяната”. Той е избран сред 136 други, кандидатствали за подкрепа.

Проектът е с наименование “Академия Миротворци”. От днес той попада в последния етап на състезанието, в който гласовете, които ще получи от широката общественост определят мястото, на което ще застане в състезанието.

За него може да гласувате от 14.01.2020 г до 00:00ч на 03.02.2020 на https://nova.bg/promyanata/akademiya-mirotvortsi.

Проектът тръгва от морската ни столица – Варна, но има за идея решаването на глобален проблем от национално значение. Той има амбициозната цел да помогне на хиляди ученици в българското училище, техните родители и учители, да спрат агресията сред подрастващите!

Идеолози на проекта са Лиляна Совава, Председател на Камара на медиаторите в България, учредител на Институт “Итера“ и Венета Иванова, член на УС на Камара на медиаторите в България и част от екипа на Институт “Итера“.

Те се борят светът на децата да бъде по-спокоен като ги учат да разрешават дълбоко вкоренени конфликти по метода на медиацията.

Училищната медиация се въвежда за първи път като подход за справяне с конфликтите в училище през 1980 година в САЩ. След отчитане на значително намаляване на агресията, поетапно стартират подобни програми по цял свят – Германия, Италия, Австрия, Словения, Унгария, Турция и много други.

Днес в “Академия Миротворци” има обучени 150 деца и младежи в метода на медиация. Те помагат на своите съученици да се справят по безконфликтен начин с конфликтни ситуации, които съпровождат масовото образование в цял свят.

Проектът има за цел да изгради култура на мира в училището, което е най-подходящото място за изграждането на емоционално интелигентни личности и развиването на техния личностен потенциал. Създавайки  мрежа от Миротворци на територията на цяла България, ще се случи онази качествена и системна промяна в образованието, която ще повлияе пряко на тенденциите за повишаваща се агресия в масовото образование като съдейства за нейното ограничаване.

Нека заедно да Спрем агресията в училище! Подкрепяйки проекта давате шанс и надежда на децата Миротворци, участници в него, да се преборят за техния по-добър свят! Те го заслужават!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *