Партньор на Проватон
 ВЕРСИЯ: Вторият овъглен труп е на полицая Веселин

ВЕРСИЯ: Вторият овъглен труп е на полицая Веселин

Сподели в

Според източници, близки до разследването, е напълно възможно откритият, по-късно в блок 302 във “Владиславово” втори труп, който е труден за идентифициране, да е на издирваният бивш полицай Веселин Димитров

Вторият овъглен труп, открит в разрушените от взрива тази сутрин в блок 302 във варненският квартал Владиславово, е именно на издирваният във връзка със случая бивш полицай, Веселин Димитров. Тази версия споделиха с “Нова Варна” източници, близки до разследването. По-рано днес стана ясно, че вторият труп е овъглен до неузнаваемост и единственият начин да бъде идентифициран дали е на мъж или жена е ДНК екпертиза. Подобно изследване се извършва в криминологични лаборатории в София и обикновено отнема от седмица до две.

Според полицейски източници факта, че вторият труп е с такава степен на овъгляване води към мисълта, че е бил в непосредствена близост до евентуалният причинител на взрива. Към момента официалната информация е че във връзка с тежкия криминален инцидент се издирва 66 годишният полицай и бивш военен Веселин Димитров.

Според официалната информация от Варненска окръжна прокуратура в един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна.

Действията по разследването продължават.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *