Партньор на Проватон
 “Музейко” гостува за първи път във Варна

“Музейко” гостува за първи път във Варна

Сподели в

Най-големите достижения на науката ще радват малките и порасналите откриватели като част от изложбата „Изобретенията“

Delta Planet Mall ще изненада своите посетители с изложба на Музейко, която ще бъде достъпна в периода 12 януари – 12 март. Тя носи наименованието „Изобретенията“ и представя по любопитен и забавен начин едни от най-важните научни изобретения на човешката цивилизация от 19-ти и 20-ти век. Това е и първият път, в който детският научен център гостува във Варна.

Изложбата представя процеса на откривателството чрез игрови интерактивни модули, като превръща децата в истински изобретатели. Презентационни клипове, които ще се прожектират в допълнение към самите експозиции, ще внасят допълнителен интерактивен елемент в цялостното преживяване.

Децата и всички любопитни възрастни ще имат възможността да научат как са създадени рентгенът и телефонът, както и по-непознатите, но не по-малко забавните изобретения като слинкито, балона с горещ въздух и автомобилите, задвижвани от човешка сила. Посетителите на Delta Planet Mall ще могат да опитат да изпратят телеграма с морзовия апарат на Александър Бел, както и да видят цветовете на вълните, образувани под трептенията на друго негово изобретение – фоноавтографа. Те ще могат да изпробват как работят още звуковият барабан и уредът за предаване и приемане на съобщения и да разгледат макет на пишеща машина.

Благодарение на изложбата „Изобретенията“, Delta Planet Mall ще даде възможност на любознателните малчугани да опознаят и да изпробват нови идеи. По този начин те не само ще получат много нови знания, но и ще се усъвършенстват, като се срещнат отблизо с откритията на някои от най-големите откриватели на последните два века.

Научни събития и гостуващ планетариум ще съпътстват изложбата „Изобретенията“. В съботите от 18 януари до 12 март в Delta Planet Mall за най-любопитните малчугани ще се организират и лаборатории, които да развихрят още повече тяхното въображение. Безплатен планетариум ще гостува в търговския център на 25 и 26 януари от 13 до 18 часа с предварително записване на щанд Информация. Цялата програма на съпътстващите събития е достъпна на www.deltaplanet.bg.

Изложбата „Изобретенията“, както и всички събития са с безплатен вход за посетителите на Delta Planet Mall.

Информационна кампания

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *