Партньор на Проватон
 Иван Портних: Бюджетът, който ще внесем за 2020 г., ще е със сходни рекордни параметри като миналогодишния

Иван Портних: Бюджетът, който ще внесем за 2020 г., ще е със сходни рекордни параметри като миналогодишния

Сподели в
Бюджетът, който ще внесем за 2020 г. ще е със сходни параметри като миналогодишният, рекорден. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

“Като стъпихме в мандат бюджетът на Варна беше малко над 200 млн.лв., докато през миналата година бюджетът беше малко над 500 млн.лв., или два пъти и половина в повече. Всичко това сме постигнали благодарение на три основни неща.

От една страна оптимизиране на общинският бюджет, повишаване на събираемостта, като бюджетът нарасна драстично, без да увеличаваме местните данъци и такси, а това е много важно!

Активна работа по линия на европейските проекти и програми. Спомняте си, че от абсолютно догонваща община, в момента сме община за пример по отношение на европейските проекти и програми.

И от трета страна създаване и на административния капацитет за проектна готовност относно ключови проекти, с оглед сериозната подкрепа на тази основа, която получихме и от правителството.

Бюджетът, който ще внесем за 2020 г. ще е със сходни параметри като миналогодишния, рекорден. Но, бюджетът е дълга тема и ще имаме възможност да го обсъдим по-детайлно с приоритетите и целите, заложени в него, в съвсем скоро време”, каза Иван Портних.

Повече вижте във видеото!

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *