Партньор на Проватон
 Нова дирекция “Екология” поема контрола над минералните източници и чистотата във Варна

Нова дирекция “Екология” поема контрола над минералните източници и чистотата във Варна

Сподели в

Нова дирекция “Екология” в Община Варна ще поеме контрола върху минералните източници и чистотата във Варна, съобщи кметът на морската столица Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

На въпросът дали ще има рокади в администрацията кметът заяви следното:

“Частично да, подготвяме създаването на нова дирекция “Екология”, която да обедини всички дейности, свързани с екологията. Имам предвид темите, свързани с опазването на водите, включително управление на минералните източници, които получихме от държавата.

Минералните източници на територията на общината са един много сериозен ресурс с предпоставка за развитието на целогодишен туризъм, Варна-дестинация за четири сезона.

Експерти ще следят за чистотата на въздуха, шумовата карта, теми като сметосъбиране и сметоизвозване, депата за боклук, в това число не само общинските, но и частните такива. Ще има завишен контрол там и борба с нерегламентираните сметища. Заводът за боклук също ще е приоритет като част от системата за отпадъците.

Това са редица сфери, които искаме да обединим в рамките на една дирекция. Сега всички тези важни въпроси се следят от различни дирекции, а след създаването на тази дирекция ще има по-ясно управление на тези дейности. Естествено ще има контролни органи, нещо като инспекторат по екологията, който да бъде много по-ефективен”, каза Иван Портних.

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *