Партньор на Проватон
 Иван Портних: Варна е в готовност за преминаване в едносменен режим на обучение в училищата

Иван Портних: Варна е в готовност за преминаване в едносменен режим на обучение в училищата

Сподели в

Варна е в готовност за преминаване в едносменен режим на обучение в училищата, съобщи кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

 

Морската столица ще бъде сред първите, които ще решат този толкова важен за ученици и родители проблем, увери градоначалникът.

 

“Варна е в доста висока степен на готовност спрямо другите градове за преминаване към едносменен режим на обучение. Разчитаме на подкрепата на Министерство на образованието и науката, на правителството, защото Варна с това, което е направено до момента, има шанса да е един от първите големи градове, който да реши този проблем”, каза Иван Портних.

 

По информация на bTV на две смени се учи в 337 училища в 25 области. В Габрово, Смолян и Силистра всички училища са преминали на едносменен режим. От министерството обясняват, че препоръката ще се прилага само там, където има готовност. “Ако няма условия, няма как да се осъществи. Но е възможност“, каза Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката.

 

Едносменният режим трябваше да влезе в сила от следващата учебна година, но се отложи заради липса на готовност. За София гратисният период е 10 години.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *