Партньор на Проватон
 Иван Портних: Една от амбициите ни е изграждането на алтернативен път на ул. “Девня”

Иван Портних: Една от амбициите ни е изграждането на алтернативен път на ул. “Девня”

Сподели в

Стартирането на изграждане на алтернативен път на Девня от страната на Езерото е една от големите ни амбиции през 2020-а. Това съобщи пред БНР кметът на Община Варна Иван Портних.

“Изграждането на този път ще отведе тежкия трафик, който отива към Южна промишлена зона, към Пристанището и частните пристранищни терминали. В много висока степен на готовност сме, вярвам, че през тази година ще започнем изграждането. Ще търсим, естествено, подкрепа от Правителството”, допълни Портних.

Създаването на нова общинска дирекция “Екология” е сред първите стъпки в административната реформа, по която работи активно Община Варна, допълни кметът.

“Тя ще обедини в себе си дейностите по отношение на борбата с нерегламентираните сметища, чистотата на въздуха и водите, сметосъбирането, сметоизвозването, депата за отпадъци, завода за отпадъци”, допълни Портних.

“Всички тези функции ще бъдат обединени в тази дирекция, за да имаме цялостен подход и висока степен на ефективност по отношение на екологията”, посочи още той.

Един от големите проекти през 2020-а година е този в Кайсиева градина.

“Продължаваме навлизането в междублоковите пространства и малките улички. Пуснахме процедура за избор на изпълнител”, посочи Портних.

Улици, подземни комуникации и паркоместа, детски площадки и зелени зони за отдих и спорт ще има до края на годината във варненския квартал Кайсиева градина, уточни още кметът.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *