Партньор на Проватон
 „В и К“ – Варна: Големите разлики между главния и личните водомери се дължат и на кражби

„В и К“ – Варна: Големите разлики между главния и личните водомери се дължат и на кражби

Сподели в

Големите разлики между главния и индивидуалните водомери в немалко от жилищните кооперации във Варна се дължат и на кражби. Това съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов управителят на „В и К“ инж. Валентин Вълканов.

 

Според сега действаща наредба 4 при установяване на разлика кубиците вода се разхвърлят по сметките на живеещите във входа. Излиза, че тези, които крадат, не плащат, а онези, които плащат редовно, плащат повече, което е несправедливо, призна Вълканов.

 

Решението е ръководството на етажната собственост да упражнява контрол, тъй като хората, които манипулират водомерите си, не допускат инкасатори в дома си, добави той.

 

Друг вариант е подмяната в кратки срокове на измервателните устройства с дистанционни, което е бъдещето. Така манипулацията на водомерите ще стане невъзможна, няма да е необходимо и влизането на инкасатори всеки месец в дома на абонатите.

 

Предстои и приемането на Закон за В и К операторите. С него ще бъдат направени и съответните промени в сега действащата наредба 4, каза още Валентин Вълканов.

 

Ставри Таргов

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *