Партньор на Проватон
 Жена осъди Община Варна за 10 хил. лв., счупила раменна кост на заледен тротоар

Жена осъди Община Варна за 10 хил. лв., счупила раменна кост на заледен тротоар

Сподели в

Сумата от 10 340 лв. ще трябва да изплати Община Варна на жена, счупила дясна раменна кост заради непочистен от лед тротоар, научи Moreto.net.

Инциндентът е от края на миналата година, но решението на Районния съд, в който ищцата е образувала дело, е от началото на този месец.

Докато се движила на 28-ми ноември надвечер по заледения тротоар на ул.”Константин Илиев” в кв. “Виница”, жената се подхлъзнала и паднала. В този момент гражданин, който вървял след нея й помогнал да стане и я придружил до адреса, към който се била насочила, след което се обадил на тел. 112. Лекарите от Спешния център установили, че има счупена дясна раменна кост и назначили поставяне на ортеза.

Ищцата твърди, че месеци наред е изпитвала силни болки въпреки обезболяващите лекарства, сънят и психическото й здраве били нарушени, а в началото на 2019 г. започнала да ходи на рехабилитация и физиолечение заради ограничение в движението на раменната става.

След събраните доказателства и разпитите на свидетели, Районният съд признава Община Варна за виновна, тъй като въпросният участък е нейна собственост и по закон тя трябва да се грижи за снегопочистването и опясъчаването в града. Поради това трябва да бъде изплати обезщетение в размер на 9000 лв. за претърпени неимуществени вреди и 1340 лв. за разноски по делото.

Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *