Два паркинга ще има съвсем скоро в Цветния квартал

Два паркинга ще има съвсем скоро в Цветния квартал

Започна изграждането на два паркинга в Цветния квартал във Варна.

 

Единият от терените, по които усилено се работи в момента, се намира зад блокове 2, 4, 6 и 8 на улица “Момина сълза”, а другият е зад блокове 18 – 30 на улица “Люляк”.

За инвестиционното намерение на Община Варна бе съобщено в началото на април тази година. В края на септември Общинският съвет гласува осигуряването на средства за общо 4 паркинга на територията на район “Одесос”, “Приморски” и “Аспарухово”. Необходимите средства за всички са в размер на 939 336 лв.

Фирмата изпълнител на проекта в Цветния квартал е “Хидрострой”, но дейностите се реализират от подизпълнители.

Техни представители съобщиха, че паркингът на “Момина сълза” трябва да е готов за около двадесет дни. Процесът на изграждането им се е забавил заради промяна в заданието на проекта, което е трябвало да бъде съобразено с намиращата се там ВиК инфраструктура и дървета, които трябва да бъда запазени.

При изкопните дейности обаче са избили фекални води, а част от корените на едно от дърветата е била засегната.

Междувременно по улица “Роза” в същия квартал работници към фирма “Инжстрой” поставят бордюри и изграждат тротоари. Поради това част от улицата в близост до пазара е недостъпна за движение.

Една от целите на проекта е да се разреши проблемът с паркирането в района. В момента шофьорите използват необлагородените задблокови и предблокови пространства, както и тротоарите. Предвижда се полагането на трайна настилка и изграждането на системи за отводняване на пътното платно.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *