Партньор на Проватон
 Жените без съпруг и без деца са най-щастливи?

Жените без съпруг и без деца са най-щастливи?

Сподели в

Макар всяко второ момиче да мечтае за сватбата си още от ранно детство, идеята за брака като билет към щастието може да се окаже най-големият мит.

Според едно проучване, жените без съпруг и без деца са най-щастливи. Проведено от професор Пол Долън от London School of Economics, то изучава различни групи мъже и жени  и тяхното ниво на щастие, в това число женени/ омъжени, разведени, необвързани, разведени с деца. Най-щастливата група се оказали именно дамите без половинки и без семейни ангажименти.

Съществуват и други изследвания, които подкрепят този извод. Доказано е например, че бракът удължава живота на мъжа, но скъсява живота на жената.

Това е така, защото жененият мъж получава повече спокойствие, което на свой ред му помага да успява в кариерата си и да изкарва повече пари и така допринася за щастието му по още един начин.

Всички грижи за семейството, които падат на плещите на жената обаче я похабяват преждевременно.

Както каза през 2015-а година шотландката Джеси Голън, която по онова време беше на 109 години – „Яжте си овесената каша и избягвайте мъжете”.

Дали това да останеш сама цял живот наистина е ключът към щастието и дълголетието? Звучи тъжно и малко крайно. Но без съмнение си струва ако не да избягваме мъжете изцяло, то да избягваме дисфунционалните връзки, с които много жени се примиряват, само и само за да не бъдат сами.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *