Партньор на Проватон
 ОбС – Варна, се събира днес за 42-рата си сесия

ОбС – Варна, се събира днес за 42-рата си сесия

Сподели в

Заседанието на местния парламент може да проследите от 10,30 ч. само в ефира на тв „Черно море“ и онлайн

 

Общинският съвет на Варна се събира за едно от последните си заседания от този мандат днес от 10,30 ч. в зала „Пленарна“. Дневният ред на 42-рата сесия е от 7 точки, а важните акценти са два.

 

Първият е свързан с решението общинската специализирана болница по очни болести във Варна да премине под управлението на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“. До момента ресорните комисии към местния парламент гласуваха единодушно това решение, което трябва да се официализира от местния парламент. Съветниците са обединени около мнението, че това ще промени Очна болница в положителна посока и ще има благоприятен ефект върху варненското здравеопазване.

 

Вторият акцент е дадената от транспортната комисия зелена светлина за актуализация на Генералния план за организация на движението (ГПОД) във Варна. Общинските съветници разгледаха доклад относно необходимостта от корекция в плана, чиято цел е въвеждане на забрана за движение на автомобили в Приморския парк и определяне на подходящ часови диапазон за обслужване на обекти в Морската градина. Промените се налагат, тъй като в действащия ГПОД не е включена алейната мрежа в местността Салтанат, в резултат на което там не е определен режим на движение. Наред с това са установени несъответствия на съществуващата организация на движението с изискванията на действащата нормативна уредба. За територията на местността е отчетено увеличаване на негативното въздействие на автомобилния транспорт върху околната среда: шум, газове и други вредни емисии над допустимите норми.

 

С решение на ОбС – Варна, 21 двойки от морската столица с репродуктивни проблеми трябва да получат финансова помощ от общината. Досега ин витро бебетата по тази програма са 45. На сесията предстои да се разгледат и еднократни помощи за лечение на 112 варненци на обща стойност 45 850 лв.

 

Заседанието на местния парламент може да проследите от 10,30 ч. само в ефира на тв „Черно море“ и онлайн на www.chernomore.bg.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *