Партньор на Проватон
 Две нови инициативи за първи път на “Алея на книгата” във Варна

Две нови инициативи за първи път на “Алея на книгата” във Варна

Сподели в

Над 50 български издателства и книгоразпространители ще участват в “Алея на книгата“ във Варна, която ще се проведе в периода от 2-ри до 11 август. Книжното изложение ще бъде разположено в 19 шатри в пространството от  хотел “Черно море“ до Фестивалния и конгресен център.

“Радвам се, че тази прекрасна инициатива се случва за пореден път във Варна и интересът на издателите и читателите се увеличава. Алеята на книгата е едно от важните събитие от културния календар на града ни, заедно с други инициативи като фестивала “Варна Лит“, заяви на пресконференция кметът на Варна Иван Портних. Василка Ванчева – от Асоциация “Българска книга“ посочи, че това е десето юбилейно издание на изложението, което води своето начало именно от морския град.

В рамките на “Алея на книгата” за първи път ще има две нови инициативи. На 3-ти и 4 август от 15 ч. до 18 ч. в литературния кът /на бул. “Сливница“ и ул. “Стефан Караджа“/ ще се проведе събитието “Написаното остава. Пиши правилно“. Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктуация може да реши езиков тест и да получи съвети от учени от Института за българки език към БАН. За първи път се организира и кръводарителска кампания, а всеки участник ще получи подарък книга от българските издателства.

Работното време на “Алея на книгата” е всеки ден от 10 ч. до 22 ч. Предвидени са премиери на книги, срещи с писатели и преводачи и дискусии.  Достъпът до всички събития е свободен.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *