Партньор на Проватон
 Воден атракцион ще изникне до Крайбрежната алея на Варна

Воден атракцион ще изникне до Крайбрежната алея на Варна

Сподели в

Воден атракцион Варна” ще бъде изграден на Крайбрежната алея във Варна, научи Varna24.bg.

 

Той ще бъде разположен в Приморския парк около плажната зона под местност Салтанат, става ясно от инвестиционно намерение на “Холдинг Варна”, изпратено до РИОСВ на 18 юли и публикувано на сайта на инспекцията на 25 юли тази година.

 

Сградата представлява развлекателен воден и СПА център, разположен непосредствено до Крайбрежната алея на Варна, се посочва в документацията.

 

Функцията е развита на три етажа, един подземен и два надземни, като се предвиждат разнообразни открити и закрити водни площи, зони за релакс, СПА процедури, зони за спорт и развлечение, ресторант, бар и всички необходими спомагателни помещения – съблекални, покриващи нуждите на посетителите, душове, тоалетни, обслужващи и административни помещения, както и технически помещения. Акцентът на водния център са проектираните атракционни пързалки и водни площи, насочени както към детската, така и към младежката аудитория. Центърът е предвиден за целогодишно ползване.

 

Според становището на РИОСВ Варна не се очаква замърсяване на въздуха при изграждането на комплекса, а използваните материали ще бъдат предимно пясък, чакъл и вода. Отпадъците ще трябва да бъдат извозвани на специална площадка, определена от Община Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *