Партньор на Проватон
 6 причини да правите секс през деня

6 причини да правите секс през деня

Сподели в

Дори и да сте от хората, които не си падат особено по размяната на ласки посред бял ден, помислете отново какво е по-важно за вас. Това да не ви видят стриите от бременността, целулита по дупето, прекалено кльощавите ви крака или това да сте щастливи и по-здрави. Правете секс, по което време ви свари желанието, оргазмът по светло си има своите преимущества.

1. Премахва стреса

Сексът помага за намаляването нивата на стреса. Ако упражненията с дълбоко вдишване и издишване не помагат, опитайте с любене в светлата част на деня. По време на плътска интимност тялото ни произвежда допамин, който бори нервното напрежение, ендорфин – хормона на щастието, и окситоцин – хормон, отделящ се от хипофизата и повишаващ желанието ни, пише Bulnews.

2. Намалява кръвното налягане

Прегръдките и сексът намаляват диастоличното кръвно налягане (налягането в кръвоносните съдове между ударите на сърцето). Така че забравете за плътно спуснатите завеси и загасените лампи – правете любов и по светло.

3. Укрепва имунната система

Всички знаят колко е неприятно да си със запушен нос през лятото. Да те боли гърло и да кашляш. Сексът е превенцията срещу ненавременните грипове и други здравословни проблеми в жегите. Той укрепва имунната система. Нивата на антигена имуноглобин А, който бори настинките, се увеличават по време на секс, затова не чакайте да се стъмни, а действайте при първа възможност.

4. Сърцето е по-здраво

Упражненията между чаршафите горят не само калории, но и подобряват здравето на сърцето. Изследователи от институт в Ню Ингланд са изследвали ефекта на секса върху този орган. Заключението от изследването е, че почти няма шанс 45% от мъжете да се сблъскат със сърдечносъдови заболявания при редовен сексуален живот. При жените няма подобно доказан ефект.

5. Облекчава болката

Ако страдате от мигрена или от друга болка, то тогава правете секс, дори и да не ви е до това. Американският доктор Джордж Ърлич, специалист по артрит, твърди, че пациентите му, които правят по-често секс, имат по-редки болезнени пристъпи, причинени от заболяването.

6. Заздравява тазовите мускули

При правенето на секс се използват няколко мускулни групи. В това число и тези на таза, на гърба и на кръста. Освен това редовният секс по всяко време на денонощието помага за здравето на пикочния мехур и функцията на червата.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *