Партньор на Проватон
 “Превръщат” варненски подлез в космически пейзаж

“Превръщат” варненски подлез в космически пейзаж

Сподели в

Община Варна е избрала с конкурс графити артисти от България и чужбина за разкрасяване на подлеза при спирка “Дубровник”, научи “Нова Варна”.

Фестивал „Графити Вселена“ се нарича начинанието, което е подбрало 15 артиста, каза за “Нова Варна” главният архитект на Варна Виктор Бузев.

Всеки артист ще рисува определена част от стената, независимо от другите. Темата на проекта е „Графити Вселена“, което включва форми съчетани с космос, космически обекти, астрология, вселена, планети, съзвездия, космически кораб, космически създания, орбита, ракета, космонавт, спътници и други. Неговата цел е подлезът да придобие съвсем нов и различен облик, който да интегрира и обедини графити артисти от цяла България в градската среда на град Варна.

Припомняме, че преди няколко месеца балчишкият камък, с който беше облицован подлезът, беше боядисан с бяла боя, за да покрие надрасканите графити.

Не на всички, обаче, се харесва това улично изкуство. Жители на кв. “Левски” алармираха полицията за рисуване върху прясно боядисаните стени и служителите на реда се отзоваха своевременно. След проверка на личните карти проверката приключи. Днес би трябвало артистите да продължат с рисуването.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *