Партньор на Проватон
 Нинова вади млад учен за кмет на Варна

Нинова вади млад учен за кмет на Варна

Сподели в

На депутати като кандидати за кметове на местните избори през октомври ще заложи в голяма степен БСП, показват направените до момента номинации сред социалистите.

Червената партия обяви за цел да увеличи поне с 50% участието си в местната власт, като в момента социалистите имат 30 кметове и 910 общински съветници. Те обаче в момента не управляват нито един от 28-те областни града в страната.

Четири са спряганите до момента имена на народни представители като кандидати за кметове, а три от тях са на новобранци в групата на социалистите в Народното събрание.

Николай Тишев

бе издигнат за

Бургас, а Тодор

Байчев за

Карнобат

Новото червено юридическо острие Пенчо Милков пък има най-много номинации до момента за Русе, но събранията продължават, а градската конференция в началото на септември ще избере окончателното име.

В Русе все още не е ясно и срещу кого ще бъде кандидатът на БСП, след като стана ясно, че ГЕРБ няма да подкрепят сегашния кмет Пламен Стоилов за нов мандат.

И в Перник БСП

залага на един

от младите

си депутати

като кандидат за кмет. Станислав Владимиров ще е кандидатът на социалистите за кмет на града, обяви лично соцлидерката Корнелия Нинова след изнесеното заседание на Изпълнителното бюро в града миналата седмица. Номинацията му не е окончателно одобрена, но бе подкрепена масово от организациите в града.

Соцдепутатът редовно прави акции срещу нередности в общината, а след няколко негови сигнала лично до премиера за състоянието на моста в центъра на Перник правителството отпусна средства за ремонта му.

За Варна

например се

говори, че

кандидатът ще е

младо лице от

научните среди.

Тенденцията на подмладяването в БСП, започнала на парламентарните избори, продължава и с местните сега.

30-годишният юрист Трифон Панчев ще се бори за Дряново. От 2016 г. той е член на Арбитражния съд към Европейската федерация по лека атлетика, развива и семеен бизнес в сферата на земеделието. Запален риболовец, а отскоро и ловец.

28-годишният Георги Сашев Георгиев е номиниран за кмет на Нови пазар. В момента той е общински съветник и шеф на червената група в местния парламент. Завършил е мениджмънт в Международния факултет на Шефилдския университет в Солун. Там завършва магистратура по маркетинг, реклама и пиар. Има и магистърска степен от Аграрния университет в Пловдив със специалност “Растителна защита”. От 2010 г. работи в сферата на земеделието и търговията, управител на търговска фирма.

Три са спряганите

имена за Сливен

– на бившия депутат Деян Дечев, на екскмета Кольо Милев и на бизнесмена и собственик на изба Минчо Афузов.

Още една ексдепутатка може да се впусне в кметската битка – Евдокия Асенова е номинирана за Радомир.

Дългогодишният общински съветник и директор на езиковата гимназия в Пловдив Николай Радев е харесан от червените за техен кандидат-кмет на града. Тук също не е известно кой ще е основният му опонент, след като кметът Иван Тотев се отказа от нов мандат, а ГЕРБ още не са обявили име. Вече е ясно обаче, че в Пловдив срещу Радев ще се изправи от името на патриотите бившият кмет Славчо Атанасов.

В Карлово е издигнат бившият шеф на борда на директорите на ВМЗ – Сопот, инж. Манол Манолов. В Първомай червените се спряха на бившия зам.-кмет Николай Митков.

Изненадващо сред номинациите за Силистра изплува името на бившия евродепутат Момчил Неков. Той е родом от крайдунавския град и по време на мандата си в Брюксел организира не един форум там.

Неков стана известен с прозвището 15/15, след като заради съвпадение на номера си в листата с този на партията на предишните евроизбори успя да пребори дори тогавашния лидер на БСП Сергей Станишев и да влезе в Европейския парламент. На миналите евроизбори тази пролет Неков бе осми в листата, не успя и да я пренареди отново чрез преференции.

Общинската съветничка и местна червена шефка Катя Георгиева ще се кандидатира за Ямбол. Тя бе основен двигател на местните референдуми по проблемите на града в последните години. Мениджър е във фирма за мебели.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *