Партньор на Проватон
 Новият Academia Slide: Игривият часовник на DeWitt

Новият Academia Slide: Игривият часовник на DeWitt

Сподели в

Изобретателността на часовникарската къща DeWitt се забелязва особено ясно в новия им модел, оригиналният, че дори и игрив Academia Slide. Директно вдъхновен от страстта на Жером ДеВит към автомобилите, новото произведение е символ на творческата жизненост на една от малкото останали часовникарски къщи в Женева, която е изцяло независима и все още е семейна собственост.

Историята на модела започва с желанието на Де Вит да изобрази времето по различен начин, а Academia Slide е особено дързък посланик на различното мислене.

Направен изцяло от титаний, този 49-милиметров модел е първоначално

вдъхновен от … детските пързалки.

Идеята е да покаже как времето се плъзга като по пързалка, без усилие и с помощта на гравитацията. Часовникът използва този основен принцип на физиката по иновативен начин. Всеки час е написан върху месингова табела , която се плъзга по коловоз, който я води към хоризонтална позиция.

часовник DeWitt, Academia Slide

Това хоризонтално положение е единственият начин да се обозначи часът в момента. Двете централни стрелки пък показват минутите и секундите. Този семпъл и интуитивен дизайн е освен всичко и много енергийно ефективен. Табелката се плъзга естествено и всички елементи са взаимосвързани: когато единият час започне и е в хоризонтална позиция,

следващата плочка започва да се плъзга надолу.

Това продължаваща прогресия на часовете, които никога не спират нито за секунда, символизира неуловимата, ефимерна есенция на времето.

Нестрандартната звездовидна форма на циферблата е резултат от интереса на Жером Де Вит към механиката. Творческата душа на бранда и страстен колекционер на автомобилни реликви тук е вдъхновен от двигателите на ретро колите и самолетите от началото на XX в.

Вижте още SIHH 2019: Цената на времето

часовник DeWitt, Academia Slide

Тези двигатели са работили изключително плавно, благодарение на значителната инерция – характеристика, напълно усвоена в новия модел Academia Slide. Те са били също така и по-компактни и леки от други системи, което също е случаят тук, заради което часовникът има по-проста конструкция със само 276 компонента – малко повече от традиционните часовници с три стрелки.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *