Партньор на Проватон
 Колоритно дефиле по центъра на Варна дава старта на Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“

Колоритно дефиле по центъра на Варна дава старта на Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“

Сподели в

С традиционното колоритно шествие танцьорите по ларгото във Варна, тази вечер от 19 часа ще бъде дадено началото Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“.

Дефилето ще започен от площад “Независимост” ще премине по пешеходната зона на бул. “Княз Борис I” и ще приключи на входа на Морската градина, научи Moreto.net.

Общо десет ансамбъла от Армения, Аржентина, Башкирия, Грузия, Колумбия, Испания, Словакия, Северен Кипър и България ще участват в 28-то издание на фестивала.

Финалът на фестивала е на 1-ви август от 21 ч. в Летния театър, с галаконцерт на участниците. Във всяка от фестивалните вечери ансамблите ще участват с програма от 19 ч. на сцена „Раковина“ и от 21 ч. в Летния театър. Съпътстващи концерти са предвидени в курортния комплекс „Златни пясъци“ от 20,30 ч. на 29-ти и 30-ти юли, както и в район „Владиславово“ – от 20 ч. на 31-ви юли. Всички прояви са с вход свободен.

Досега в рамките на МФФ “Варненско лято” на сцената на Летния театър са танцували над 10 000 изпълнители от 49 държави – от Европа, Азия и Америка. Фестивалът е член на Европейската фестивална асоциация, както и на Асоциацията за фолклорни фестивали член на ЮНЕСКО.

Проявата минава под мотото „Заедно днес и завинаги. Да останем приятели“. Организатор на събитието е Община Варна, а българското участие е представено от фолклорния ансамбъл ,,Варна“ при НЧ ,,Христо Ботев“ и ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при ОД на МВР-Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *