Партньор на Проватон
 Запази мускулите докато гориш мазнините

Запази мускулите докато гориш мазнините

Сподели в

Изчисти се от мазнините докато запазваш мускулната си маса. Но как? Трупането и горенето на мазнини е в пъти по-лесно от изграждането на мускулна маса. Най-добрият съвет е да отделиш колкото време е необходимо на тялото ти, за да задържиш мускулите си докато отслабваш.

Ключовото в този момент е да поддържаш разумно недостига на калории, както и да нагласяш тренировката си според своите лични цели. Ако калориите ти станат прекалено малко, няма да имаш енергия в залата – това е. Но не се отказвай. Напомняй си, че няма вечно да продължи това чувство. Да не говорим, че няма да се чувстваш кой знае колко по-слаб, ако си изпълняваш всичко както трябва.

Та, все пак, как да нагласиш диетата си така, че да не се откажеш от тренировките само след няколко седмици? Лесно е – трябва ти само проста математика.

МАТЕМАТИКАТА

Протеини: 2 грама за всеки килограм от теглото ти
Мазнини: 20% от всички калории

Останалите калории взимай от въглехидратите. След като пресметнеш колко калории ще идват от протеините и мазнините, остави въглехидратите да свършат останалата работа.

Първата седмица гледай да си набавяш толкова калории, че само да поддържаш теглото си. Ето уловката: Набавяй си необходимите калории от добри храни – без боклуци! Факторите при определянето на количеството калории, с което да поддържаш теглото си варира в зависимост от куп фактори – възраст, активност, гени, но едно добро начало е теглото ти, умножено по 30.

След две седмици започни да приемаш още по-малко калории – освен ако не си изгубил вече някакви килограми. Ако губиш тегло, остани на същия прием за още една седмица. Ако и тогава отново продължиш да отслабваш, остани на тези калории. Не е препоръчително да отслабваш с повече от 3 килограма седмично.

Спре ли кантарът да отчита прогрес за седмица-две, отново намали калориите. И така докато не постигнеш желания резултат. Успех!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *