Партньор на Проватон
 Нинова вади от играта хората на Станишев, “Бузлуджа” става Рубикон. Кирил Добрев цака Жокер срещу Борислав Гуцанов

Нинова вади от играта хората на Станишев, “Бузлуджа” става Рубикон. Кирил Добрев цака Жокер срещу Борислав Гуцанов

Сподели в

Корнелия Нинова работи по стратегически план – да стане премиер и част от него е да неутрализира влиянието на Сергей Станишев в БСП.
Според тактическия план лидерката на БСП реши да стартира операцията с изваждането на хората на Станишев от играта с Борислав Гуцанов.

Нинова обяви във Варна, че ИБ на НС сваля политическото доверие от Гуцанов. Седмица по-късно Кирил Добрев “потуши напрежението” в БСП-Варна.
Маневра. “Позитанци” явно не искаха да влизат в битки на “терена на Гуцанов”, преди да го превърнат в мишена за национален медиен отстрел.
Корнелия Нинова “избухна” в “Лице в лице” на bTV при Цветанка Ризова и обяви това, което се очакваше да стори Кирил Добрев – “фалшификации” в БСП-Варна.
Нинова заяви, че Градската конференция ще избере нов председател, след като Добрев обяви в понеделник, че Гуцанов не е отстранен.
Борислав Гуцанов отвърна на атаката в четвъртък в “право на отговор” и даде заявка, че “конференцията ще реши дали да има точка за отстраняване на председателя”.
Това вече е “обявяване на война”. Гуцанов си прави сметката, че след като Нинова и Добрев не можаха да го “свалят скофтия и въпреки устава”, може да ги цака на конференция.
Гуцанов явно иска да бъде председател до отчетно-изборния цикъл преди конгреса през май и да определя делегатите, но това няма да има голямо значение, ако според устава лидерът ще се избира пряко – Нинова е без конкуренция.
Ако Нинова и Добрев не успеят да свалят Гуцанов на конференцията, ще стартират друга многоходовка – ще го отстранят от кампанията с ресурса на “Позитано”20.
Кирил Добрев е шеф на предизборния щаб – ресурсът, който ще вкарат “позитанци” в кампанията във Варна ще е рекорден – има кой да се погрижи за финансовото обезпечаване.
Щабът във Варна ще разполага с ресурс, който да осигури 25 000 избиратели, за да отчете увеличение от 19 000 на Гуцанов, ще се разчита и на “добавка” от кандидата за кмет.
Така “позитанци” ще изкарат от политическата игра Гуцанов. Той ще отиграе с корпоративно “ресто” и така до конгреса, когато Нинова смята да намачка “опозицията” и след това да го изключи за “антипартийна дейност”.
“Корнелия отстрани голяма част от партийната аристокрация, ще махне и Гуцанов”, заяви член на ИБ на НС на БСП.

alt

Всъщност “махането” ще започне от “Бузлуджа” – там “групата на Гуцанов” ще бъде “натикана в ъгъла”, както се изрази знаков “позитанец”.

Битката между Гуцанов и Нинова е неравна – “Позитано”20 държи козовете. Конгресът ще е през май, изборът ще е пряк, а на вота във Варна Кирил Добрев ще цака Жокер.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *